Broj inodesa jednak je ukupnom broju datoteka i direktorija na vašem web hosting računu. U slučaju da je Vaš račun dosegao limit u količini inodesa, navest ćemo nekoliko savjeta o tome kako smanjiti njihov broj:

1. Uklonite sve datoteke i direktorije koje ne trebate

Postoji mogućnost da imate backup datoteke ili direktorije postavljene izvan public_html direktorija ili se nalaze u njemu, a koje su generirale neke aplikacije prilikom nadogradnje ili instalacije skripti, npr. Akeeba backup za Joomla CMS. Ako su vam te datoteke potrebne, preporučamo da ih putem FTP-a preuzmete na svoje lokalno računalo i nakon toga ih uklonite na hosting računu.

2. Provjerite koliko imate cache datoteka

CMS aplikacije kao što je Joomla mogu generirati veliku količinu cache datoteka, a koje znatno povećavaju količinu inodesa na vašem hosting računu. Trebali biste redovito provjeravati cache direktorija i smanjiti broj spremljenih datoteka. Većina aplikacija koje spremaju podatke u cache datoteke imaju opciju “Purge cache” putem koje se vrlo lako mogu ukloniti sve cache datoteke.

Studio4web podrška dostupna vam je 24 sata dnevno putem našeg ticket sustava i vrlo rado ćemo vam pomoći oko čišćenja hosting računa. Pošaljite nam upit s popisom datoteka i direktorija koje ne trebate i koje želite ukloniti i vrlo rado ćemo vam pomoći u tome.

Ako imate velik broj datoteka i direktorija, a njihovo smanjenje nije pogodna opcija za vas, možete razmisliti o nadogradnji hosting računa na neki od većih hosting paketa s većim brojem dozvoljenih inodesa.

Upute kako nadograditi postojeći hosting paket možete pronaći u ovom članku:
https://user.studio4web.com/knowledgebase/44/Kako-mogu-promjeniti-hosting-paket.html